dit is cruisen

 • Cruisen betekent comfort en gemak. Je pakt je koffer één keer uit, en daarna kun je ontspannen en genieten met elke dag een nieuw uitzicht .
 • Je doet zo moeiteloos vele prachtige nieuwe bestemmingen aan in  één reis. Of je nu graag steden ontdekt, ontspant op het strand of wandelt in de natuur, er zijn talloze bestemmingen en evenzoveel cruiseroutes over de hele wereld.
 • Never a dull moment op je varende luxe resort: Ga je voor waterpret in de vele zwembaden, waterparken en spa, sportiviteit in de sportclubs, gezelligheid tijdens alle georganiseerde activiteiten, actie in de funzones, shoppen in de winkels of genieten van het nachtleven in de nachtclubs, casino's en theaters? Of zit je liever op een rustig dek met een goed boek en killer view? Alles mag, maar niets moet!
 • Er is een rederij en schip voor ieder type vakantieganger: Van klassieke schepen vol comfort en rust tot moderne schepen met tal van activiteiten. De cruisewereld is zo groot en breed tegenwoordig dat de tijd van de 'typische' cruise en cruiseganger echt voorbij is.
 • Elke rederij en schip heeft een eigen doelgroep. Met de kids op heerlijk kindvriendelijk schepen, met zijn tweetjes voor een romantische getaway, met een grote groep of solo met de mogelijkheid om medereizigers te ontmoeten, er is altijd een schip dat perfect is voor jou.
 • En ook voor ieder budget is er een cruise: Of je nu extreme luxe zoekt of op de kleintjes wil blijven letten, met de keuze van de juiste rederij, schip, cabintype en pakketten is er voor ieder wat wils. Bovendien is een groot deel van de gastronomie, faciliteiten en entertainment inbegrepen in de prijs, dat geeft zekerheid!
 • Er zijn heel veel itineraries: Je kan een korte cruise pakken van enkele daagjes, een wereldreis maken of je cruise combineren met een verlengd verblijf aan land. Opstappen kan tegenwoordig ook overal, zelfs in eigen land!
 • Gastronomie is een belangrijk onderdeel van cruisen, en dat vindt niemand erg toch? Wat dacht je van de heerlijke maaltijden in de vele restaurants aan boord, de lekkerste snacks en hapjes de hele dag door, en heerlijke drankjes en kleurige cocktails in één van de vele bars!
 • Het serviceniveau ligt zeer hoog op cruiseschepen; de crew is enorm hartelijk en doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Laat je verrassen en verwennen door een echt totaal verzorgde vakantie.
 • En dan natuurlijk het scheepsleven… Eenmaal gecruised snap je meteen wat ik bedoel: Je hoofd is meteen leeg als je op volle zee bent, je kan uren turen over zee, genieten van de prachtige zonsopkomst en -ondergang en slapen als een roos na weer een heerlijke zeedag!cruise faq's

 • Ontdek je met excursies de bestemmingen of kun je ook zelf op pad? - Beide is mogelijk! In elke haven worden excursies georganiseerd door de rederij. Maar je kan ook prima zelf op pad; de meeste cruiseports liggen zeer dicht bij de stadscentra en bezienswaardigheden!
 • Gelden er dresscodes op het schip? - Veel schepen, maar zeker niet allemaal, hebben dresscodes. In de restaurants worden bv shorts en slippers niet gewaardeerd, en er zijn bepaalde avonden waarop je wordt uitgenodigd om dressy of in een bepaald thema te verschijnen.
 • Hoe werkt het betalen op het schip? - Op het schip worden geen geld en bankpassen gebruikt; je betaalt via je cruisecard of polsband (die tevens je kamersleutel is) en rekent aan het eind af.
 • Wanneer vaart het schip? - Schepen varen vaak 's nachts, om de volgende ochtend weer in een nieuwe haven te liggen. Soms zit er ook een zeedag tussen de portdagen, waarop het schip ook de gehele dag vaart. Het itinerary met daarop de gehele route en planning vind je bij elke cruiseboeking.
 • Wat zijn de verschillen tussen alle soorten cabins? - Er zijn zeer veel verschillende soorten cabins maar grofweg kun je zeggen dat er inside cabins zijn (aan de binnenzijde van het schip), outside cabins (aan de buitenzijde met een gesloten raam), balcony cabins (aan de buitenzijde met een privé balkon) en suites (grotere cabins met veel extra's).
 • Wat is er allemaal inbegrepen op een cruise? - Dit verschilt per rederij, maar komt ongeveer hierop neer; inbegrepen in de cruiseprijs zijn alle maaltijden in de Main Dining Room (a la carte) en buffetrestaurants, snacks, faciliteiten zoals de zwembaden, sportfaciliteiten en kinderclubs, en entertainment als de theatervoorstellingen. Vaak niet inbegrepen (maar soms wel als pakket vooruit te kopen) zijn de drankjes, spa-faciliteiten, aankopen in de winkels en bijzonder entertainment zoals bowlingbanen, klimmuur, etc.
 • Is cruisen wel leuk voor jongere mensen? - Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende rederijen en schepen, met voor ieder wat wils. Er zijn schepen waar meer wordt ingespeeld op de cruisevraag van oudere gasten, maar ook schepen die zich helemaal richten op jongere doelgroepen zoals jonge stellen en ouders met kinderen.
 • Cruisen is toch hartstikke duur? - Al die verschillende rederijen en schepen hebben er ook voor gezorgd dat er voor ieder budget een cruise te vinden is. Daarbij is eenmaal op het schip het grootste deel van het eten en het entertainment inbegrepen in de prijs, dus weet je vantevoren goed waar je aan toe bent. Door keuzes te maken in vaarregio, rederij, schip, soort cabin en bijgeboekte extra's ben ik er van overtuigd dat er voor iedere portemonnee een cruise te vinden is!